Sustinatori

Propunerile programului I love Bucharest au atras colaborări cu asociaţii de artişti, autorităţi, instituţii publice, intreprinderi private şi reprezentanţi media.

Programul I love Bucharest şi-a câştigat notorietatea în capitala dar şi în ţară prin impactul proiectelor sale de artă care vizează spaţiul public bucureştean şi comunitatea. Colaboram cu instituţii publice precum Primăriile din Bucureşti,
Metrorex, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul de Istorie Naturală "Grigore Antipa", ArCub, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu", Muzeul Municipiului Bucureşti şi multe alte ONG-uri şi firme private.
In anul 2008 programul I love Bucharest a fost câştigătorul unui grant al Swiss Cultural Programme în România şi United Experts şi şi-a desfăşurat proiectele şi activităţile sub Anul European al Dialogului Intercultural. Trei ani la rand (2010, 2011, 2012) programul a fost unul din caştigătorii Administraţiei Fondului Cultural Naţional prin proiectul : Aventurile lui MR Urban.
Deasemeni, un proiect foarte important pentru Capitala organizat şi desfăşurat de "I love Bucharest" este Bucharest metroART, proiect conceput pentru regenerarea estetică a spaţiilor staţiilor de metrou prin intervenţii artistice.
S-a intervenit in staţiile de metrou Gara de Nord şi Piaţa Victoriei.

În numele întregii echipe, le mulţumim acum tuturor şi fiecăruia în parte pentru sprijin şi încredere.


 

Modernism

Apreciem extrem de mult constanța, determinarea, optimismul și rigurozitatea de lucru pe care colegii noștri de la Asociația din Pod le aplică în toate proiectele lor. Avem plăcerea să fim alături ca parteneri media la proiectele I love Bucharest, aventurile lui Mr.Urban, Anima Sana, cursuri de artă.
Cu drag și la mai multe, echipa Modernism.ro

 


igloo

 

  Inca de la primul numar Igloo misiunea noastra a fost          aceea de a ridica standardele culturii vizuale intr-o
societate care isi cauta inca reperele in domeniul arhitecturii si politicilor urbane. De aceea prin publicatiile si evenimentele noastre am incercat sa promovam constant ceea ce am considerat arhitectura de calitate, fara a trece cu vederea insa manifestarile importante din domenii precum design, arta, urbanism, habitat sau patrimoniu. Colaborarea cu I love Bucharest a venit in acest fel in mod firesc. Sustinand demersurile initiate de I love Buchurest ne dorim sa contribuim la  promovarea catre publicul larg a patrimoniului si valorilor culturale locale si a posibilitatilor de revitalizare ale acestora prin intermediul artei.

 

BeWhere!

Revista BeWhere the city is! (www.bewhere.ro) publicație urbană de cultură și timp liber, acoperă evenimentele importante ale momentului și oferă, în fiecare lună, recomandări pertinente în materie de film, muzică, teatru, artă etc., propune interviuri, cronici, reportaje, articole tematice care dezvăluie un personaj, un eveniment, un trend important din viața orașului.
Cum ar putea o revistă preocupată de viața orașului să nu se întâlnească la mijlocul drumului cu o echipă de artiști sufletiști care, așa cum o arată și numele, iubesc acest oraș?
Îi știm și le susținem proiectele încă de la început - fie că am fost alături de ei schimbând fața stațiilor de metrou, fie că am urmărit împreună aventurile lui Mr. Urban.
Echipa BeWhere! susține proiectul „Anima Sana” nu doar pentru că poartă semnătura artiștilor pe care a pariat încă de la început, ci și pentru că suntem convinși că „orașul” este acolo unde sunt și locuitorii săi. Iar arta are mijloacele (și ar trebui) să îi însoțească pretutindeni: la metrou, pe stradă, în sala de așteptare a unui spital...

 


Orasul Meu 

 

  Urban, arta, responsabilitate civica, inovatie, oras,    comunicare – acestea sunt doar cateva din cuvintele cheie care faciliteaza  frontul comun dintre Orasul Meu si I Love Bucharest.
Orasul Meu este sinonim cu mediul urban si toate activitatile care au loc in acest spatiu deschis dialogului social. Iar prin interventiile sale artistice, I Love Bucharest isi arata dragostea si devotamentul pentru orasul meu, al nostru, al tuturor.
Arta iese din muzee, galerii si alte spatii inchise si se muta intre oameni, in mijlocul aglomeratiei, luand pulsul orasului si, astfel, dobandind o semnificatie mult mai valoroasa. Bucurestiul trebuie sa se iubeasca pe sine, intrucat we love Bucharest! 

 

Qbebe

 In ochii copilului nu exista 7 minuni ale lumii, exista 7  milioane. In ochii mamei exista o singura minune: copilul ei.  Qbebe este o revista dedicata informarii mamei in cele mai mici detalii, pentru ca micuta ei minune sa creasca frumos si sanatos.

Sustinem cu drag in randul mamicilor proiectul Anima Sana, un proiect ce contribuie la educarea publicului nostru, la incurajarea patrunderii artei in mediile de tratament, dar nu si in ultimul rand la sprijinirea artistilor. Speram ca la sfarsitul acestui demers cat mai multe institutii de sanatate din Romania sa fie animate de lucrarile tinerilor artisti.

 


Art Act Magazine

 

Art Act Magazine este un site de actualitate şi analiză culturală cu articole originale, orientată pe dezbaterea şi promovarea celor mai importante demersuri culturale româneşti şi internaţionale. Reflectată de un grup de critici interesaţi de arta activă, implicată, mobilă, revista s-a născut din ideea că arta contemporană are nevoie și de un limbaj contemporan și pentru că analiza artei are nevoie de medii care să-i susţină şi să-i legitimeze cele mai acute întrebări, într-un limbaj accesibil şi profesionist.
Scopul nostru principal este ca, prin crearea unui cadru cultural pertinent pentru exprimarea principiilor legate de domeniul cultural, fiecare cititor al revistei să fie informat corect și să beneficieze, în același timp, de informație de calitate. De asemenea, ne propunem a ne determina publicul să ia decizii corecte, prin recomandări privind petrecerea timpului liber - frecventarea unor evenimente culturale importante și susținerea unor campanii importante pentru evoluția artistică și socială. Tocmai datorită acestei îmbinări de factori atât de necesari societății în care trăim, Art Act Magazine susține cu tărie proiectul Anima Sana, realizat de I loveBucharest ca un pas înainte al nostru, al tuturor. 

 

 

 

Anul european al dialogului intercultural

aedi_01.jpgNe place că cei de la Asociaţa din Pod, Galeria Mora şi partenerii lor au democratizat procesul de reabilitare estetică, culturală şi socială a unor spaţii publice din Bucureşti, înţelegând felul în care fiecare poate contribui. În metroART, aşa cum au spus chiar ei : copiii s-au jucat, artiştii s-au inspirat şi au creat pentru ca fiecare să poată să aleagă spaţiul public ce îl înconjoară sau, mai poetic, cum s-au exprimat ei, “pe lângă ce decor vom trece mâine, ce lumină ne va lumina drumul şi pe ce bancă ne vom odihni până la sosirea metroului în staţie”. Şi chiar aşa a fost, vorbele s-au pliat pe fapte şi rezultatul de până acum, noua faţă a Gării de Nord, este impresionant de sugestivă, primitoare şi vie.

Ne mai place că dau sens contribuţiei cetăţenilor la viaţa oraşului, semnalând însă că în cazul imobilelor degradate din Bucureşti, e nevoie de sprijinul tuturor: societate civilă, autorităţi şi companii private. Red Spot trage un semnal de alarmă, ne aminteşte că avem un trecut fără de care viitorul este un joc al întâmplării, că imaginile din jurul nostru sunt reflecţii ale destinului nostru interior şi piese ale jocului comunitar prezent. Rănile oraşului sugerează conflicte interne ale comunităţii iar dialogul intercultural este cu siguranţă necesar pentru a construi istoria viitoare a propriului oraş.
Şi nu în ultimul rând, ne place că ne aduc aminte că arta ne priveşte, că ea este parte din viaţa noastră şi că ar fi cazul să luăm parte la ea. Acest angajament ni se va întoarce însutit, frumuseţea din jur construieşte frumuseţe şi echilibru interior şi poate, mai puţin agasaţi de corvoada şi urâtul zilnic al oraşului, vom fi mai buni şi mai deschişi cu ceilalţi, vom accepta şi ne vom bucura de diferenţele dintre noi.
Bucureştiul are nevoie de un astfel de proiect de artă comunitară angajată care să ii pună în valoare diversitatea.
Centrul de Consultanta pentru Programe Culturale Europene este in 2008 organismul national de coordonare pentru Programul UE “Anul European al Dialogului Intercultural” (AEDI).


Grupul AVRIG 35

avrig35_01.jpgGrupul Avrig 35 are deja o tradiţie în sprijinirea artiştilor tineri români. Aşa că, atunci când o parte dintre ei au iniţiat programul I love Bucharest, Avrig 35 i-a susţinut de la început.

În aceste vremuri, când bucureştenii sunt din ce în ce mai ocupaţi şi nu mai au timp să ajunga la muzee sau teatru, este rândul frumosului prin intermediul artelor să vină la noi în locurile pe care le frecventăm zilnic, ca de exemplu metroul şi străzile din centrul Bucureştiului. Cu ajutorul programului I love Bucharest o parte dintre spaţiile publice cele mai tranzitate au devenit mai colorate şi mai vesele, înfrumuseţându-ne astfel viaţa de zi cu zi.

Şi nu în ultimul rând, prin încurajarea iniţiatorilor programului de a deveni chiar noi artişti, să pictăm, să participăm activ la program, vom deveni mai conştienti de oraşul nostru şi de patrimoniul şi valorile culturale locale. Acesta este şi scopul ultimului proiect, Red Spot, pe care Avrig 35 îl spijină, aşa cum a făcut şi cu celelalte proiecte din programul I love Bucharest.

Auto Total

autototal_01.jpg Echipa Auto Total a ales să sprijine programul I love Bucharest în acelaşi spirit în care îşi desfăşoară activitatea: din respect pentru sine şi pentru ceilalţi şi dorinţa de a face lucrurile mai bine, cu fiecare zi care trece.
Din respect pentru oraşul în care trăim şi pentru tinerii artişti care au nevoie de suportul nostru, al tuturor.
Din respect pentru simţul estetic al celor care apreciază schimbările în bine şi originalitatea din orice domeniu.
Pentru că merităm cu toţii ceva mai bun, mai frumos, iar în acest program am regăsit o părticică din noi.

Publimedia şi I love Bucharest

TimeOut Bucureşti este, spunem noi, unul dintre cei mai vehemenţi susţinători ai proiectelor cuprinse în programul I love Bucharest. Aceasta şi datorită obiectivului comun pe care TimeOut îl împarte cu iniţiatorii programului: oraşul. TimeOut Bucureşti este singura revista din capitală care susţine noile proiecte urbane, menite să valorifice “socialul” capitalei.
Publimedia s-a alăturat proiectului I love Bucharest prin publicaţiile TimeOut, Descoperă şi Business Magazin.

Unicredit Tiriac Bank


"Puşi în faţa unei iniţiative atât de frumoase, care îmbină preocuparea noastră permanentă pentru artă şi cultură cu grija faţă de mediu, am considerat Bucharest metroART un proiect care trebuie, fără îndoială, sprijinit. Practic, Bucharest metroART aduce cultura într-un spaţiu tranzitat intens, transformând treptat metroul într-un mediu prietenos şi mai plin de semnificaţie, într-un vehicul de promovare a valorilor cultural-artistice şi ştiinţifice găzduite de muzeele din Piaţa Victoriei. De bună seamă şi mediul – în accepţiunea sa urbană – beneficiază de iniţiativa echipei I love Bucharest, având în vedere că vorbim de estetizarea unei zone de trafic care oferă o alternativă pentru arterele poluate şi supraaglomerate ale capitalei."

Intenţia proiectului Bucharest metroART – Piaţa Victoriei 1 de a reinventa un spaţiu public de altfel banal, dar intens tranzitat de către locuitorii capitalei oferindu-i o identitate nouă, artistică a fost salutată de către UniCredit Leasing. Ca urmare a programului I love Bucharest, câteva spaţii publice se vor transforma în adevărate opere de artă modernă. UniCredit Leasing a susţinut programul I love Bucharest prin proiectul său Bucharest metroART – Piaţa Victoriei 1 pentru că este convingerea noastră că orice proiect creativ, menit să aducă în centrul atenţiei faţa frumoasă a metropolei pe care o populăm are nevoie de un partener puternic, implicat, în contact permanent cu toate aspectele vieţii urbane.

United Experts

Spaţiul urban şi vitalitatea vieţii comunitare în acest spaţiu sunt teme care necesită în România o largă dezbatere şi o abordare coerentă. I love Bucharest adresează domeniul artei publice şi comunitare, semnalizând problemele spaţiului public din Bucureşti şi împărtăşindu-şi viziunea asupra unui oraş umanizat. Pentru United Experts arta şi cultura sunt aspecte esenţiale ăn viata comunităţii. De aceea, membrii United Experts apreciază responsabilitatea şi entuziasmul cu care I love Bucharest se dedică acestui domeniu şi au decis să acorde sprijin pentru dezvoltarea organizaţională acestei initiative. United Experts este o marcă de calitate care garantează excelenţa profesională în dezvoltarea culturală, oferindu-şi serviciile de consultanţă operatorilor şi instituţiilor angajate în dezvoltarea culturii şi a artelor (www.unitedexperts.ro)

Universitatea Bucuresti

I love Bucharest. Cum să nu apreciezi o astfel de iniţiativă al cărei izvor este oraşul în care te-ai născut, ai învăţat şi trăieşti? Cum să nu fii alături de micul şi inimosul grup care, iniţiind acest demers, nu şi-a dorit altceva decât să îndemne locuitorii Capitalei să redea aspectul civilizat spaţiului nostru de viaţă? Iar audienţa de care s-a bucurat primul proiect adresat cetăţenilor urbei: “Strada cărţii” a fost o elocventă dovadă a reuşitei. Ne-a făcut o deosebită plăcere solicitarea ce ne-a fost adresată de a fi parteneri la această primă iniţiativă a tinerilor care au îndrăznit să spargă tiparele.
Universitatea din Bucureşti a fost onorată să pună la dispoziţie nu numai faţada – monument istoric – celei mai vechi instituţii bucureştene de învăţământ superior, ci şi să ofere benefice sugestii prin citatele din marile personalităţi ale culturii româneşti şi universale, expuse generos pe bannerele aflate pe faţada clădirii noastre. Cele două componente ale proiectului: bannere cu citate amplasate pe clădirea Universităţii şi intervenţia artistică pe dulapurile comercianţilor de carte veche, cu stenciluri realizate de artişti plastici ai echipei "I love Bucharest " au adus un plus de culoare şi bucurie acestui spaţiu cultural al oraşului pe care cu toţi îl iubim şi faţă de care avem datoria civică de a-l ocroti şi îngriji pentru a fi demn de titlul de Capitală.

Rectorul Universităţii din Bucureşti
Prof.dr. Ioan Pânzaru

 

Parteneri 2010

Asociatia Cartea Veche
ZOOM TV