Arhiva proiecte

EXPOZIŢIE INTERACTIVA DE PROIECTE DE ARTĂ PUBLICĂ ŞI COMUNITARĂ

tu decizi, tu participi, tu schimbi

Expoziţia a adus în atenţia publicului noi idei de intervenţii artistice destinate spaţiului public bucureştean, propuneri prezentate de programul I love Bucharest sub formă interactivă, într-un spaţiu interior amenajat pentru a recrea dimensiunea exterioară. Încă o dată, propunerile programului au ridicat problema angajamentului şi responsabilităţii civice în procesul de reabilitare urbană prin mijloacele artei.

Publicul a fost antrenat în desfăşurarea expoziţiei prin votarea propunerilor preferate şi prin participarea la dezvoltarea câtorva dintre proiectele propuse.

Deschisă în perioada 27 februarie - 16 martie 2007, expoziţia projects.b a prezentat publicului bucureştean o serie de proiecte de artă publică şi comunitară din cadrul programului I love Bucharest. Expoziţia s-a construit pe două planuri – pe de o parte, o retrospectivă a proiectelor deja realizate şi începute de I love Bucharest alături de partenerii să, iar pe de altă parte, prezentarea proiectelor propuse în continuare spre realizare. Expoziţia şi-a propus în special atragerea bucureştenilor şi a oficialităţilor de partea acestei perspective noi asupra oraşului - proaspăt capitală europeană, căruia griul, anostul şi lipsa de personalitate îi sunt încă, din păcate, caracteristice. Acestor trăsături, mai degrabă provinciale, ale Bucureştilor, artiştii plastici şi arhitecţii din echipa I love Bucharest le-au opus, aici sub această formă expozitională, idei de intervenţii artistice în mediul urban, realizabile alături de locuitorii capitalei. De aceea interactivitatea cu publicul vizitator s-a impus firesc, începând de la cutia de vot şi terminând cu participarea la fazele iniţiale ale câtorva proiecte: „Galeria de Portrete”- proiect ce este propus pentru spaţiul metroului, „Strada Cărţii”- proiect propus pentru spaţiul buchiniştilor de la Universitate, „Al Meu” – proiect ce vizează cartierele de blocuri. Expoziţia a fost curatoriată de echipa de artişti voluntari ai I love Bucharest. A fost ales spaţiul neconvenţional al subsolului, atunci încă neamenajat, al librăriei Cărtureşti – un subsol transformat într-o alternativă a spaţiului oraşului, într-o atmosferă prietenoasă şi vie.

Propunerile artiştilor, proiecte extrem de diverse care cer acceptul individului şi care îl implică, responsabilizându-l şi angajându-i conştiinţa civică, au fost votate de către publicul expoziţiei, iar I love Bucharest a trecut la treabă.

<< inapoi

Linkuri

Parteneri:

Galeria Grigore Mora
Asociaţia din Pod

Sponsori:

Avrig 35
Finger Print
Yuka Serv
Since Advertising

Parteneri:

Cărtureşti

Parteneri Media:

TimeOut Bucureşti
24FUN