Arhiva proiecte

Desenează pentru Bucureşti este un proiect artistic construit în totalitate cu elemente (desene) ale locuitorilor Bucureştilor, studenţi şi vizitatori ai capitalei.

În cadrul câtorva proiecte de animaţie organizate de I love Bucharest în spaţii publice din centrul oraşului, artiştii echipei s-au aşezat în spatele şevaletelor şi au invitat şi încurajat trecătorii să deseneze pentru Bucureşti, după propria dorinţă şi imaginaţie. În timpul ultimei animaţii, realizată în martie 2008, timp de trei zile, oameni de toate vârstele, sex sau educaţie au creat propriile mesaje vizuale pentru bucureşteni.

Desenele au fost apoi recombinate de către artişti, într-o compoziţie care este acum printată pe un mesh de 256 de metri pătraţi şi instalată pe faţada Universităţii din Bucureşti. Meshul va fi itinerat în mai multe locaţii din oraş.

Un mesh de 256 de metri pătraţi a fost ridicat pe schelele de la Universitate, pe strada Edgar Quinet în dimineaţa zilei de 28 iulie, unde a stat timp de 2 luni, cu intenţia de a continua să fie itinerat prin oraş.

În trei zile din luna aprilie, la fântâna de la Universitate, artiştii au oferit trecătorilor şevalete, invitându-i să deseneze propriile impresii vizuale, pe temele „De ce iubesc Bucureştiul?" şi „Despre Bucureşti". În anii precedenţi, câteva acţiuni au reunit alte câteva sute de desene, realizate în cea mai mare parte de copii şi tineri.

Un teren de fotbal, maşini în trafic, mijloace de transport în comun, oameni, biserici, blocuri, avioane, chiar şi oiţe – ilustrând, realist şi metaforic, scene din realitatea citadină a capitalei anului 2008 – elementele desenate de trecători au fost recombinate de artişti în compoziţia printată şi expusă pe faţada Universităţii din Bucureşti.Artiştii echipei I love Bucharest au ales acest suport, în general tipic pentru mesajele publicitare, deturnându-i destinaţia: un mesaj artistic de responsabilizare socială, rezultat prin mijlocirea unui exerciţiu de expresie şi comunicare interumană, o prezentare a identităţii bucureştene văzută prin prisma locuitorilor capitalei.

Proiectul Desenează pentru Bucureşti este organizat de Asociaţia din Pod şi s-a desfăşurat sub egida Anului European pentru Dialog Intercultural 2008, cu sprijinul Universităţii din Bucureşti, Primăria Sector 1, Fundaţia MORA, Swiss Cultural Programme in Romania, United Experts, Beta Cons, Avrig 35, Zest Romania, Business Magazin, Descoperă, MTV, ProFM Dance şi TimeOut Bucureşti.<< inapoi


Linkuri

Organizatori:

Asociaţia din Pod

Sponsori:

Avrig 35
Beta Cons
Zest Romania

Parteneri:

Fundaţia MORA
Universitatea din Bucureşti
Primăria Sectorului 1
A.E.D.I. 2008
United Experts
Swiss Culture Programme in Romania

Parteneri Media:

TimeOut Bucureşti
Descoperă
Business Magazin
MTV
ProFM Dance