Arhiva proiecte

Fii Voluntar!

ne gasesti si pe facebook: http://www.facebook.com/ilovebucharest.art 

Trimite-ne CV-ul tau pe adresa irina.abaza@gmail.com si daca ai drum la Mare sau esti constantean, te asteptam intre  2 si 21 Iulie pe plaja Tataia sa dai cu pensula!

Inscrierile se fac pana la 22 IUNIE

Implica-te in remodelarea vizuala a unui spatiu urban de la Marea Neagra si in dialogul cu locuitorii zonei!

Participa la o confruntare artistica intre perspectiva turistului in raport cu comunitatea locala si viceversa!


Daca esti disponibil in perioada 2– 21 iulie 2012,

vrei sa participi la:
- realizarea unei interventii artistice intr-un spatiu public din Constanta (zona plaja Tataia);
- asistarea artistilor creatori;
- procesul de consultare a turistilor si locuitorilor zonei de interventie (dialog pe baza unui set orientativ de intrebari);
- activitatile de promovare a proiectului.

Daca ai peste 18 ani, esti licean, student, graffer sau constantean si vrei:
 
- poti participa si daca esti mai mic de 18 ani, dar cu acordul parintilor 
- sa castigi experienta de lucru in proiecte de arta publica si interventii in spatii publice urbane;
- sa experimentezi modalitati culturale de angajare a publicului;
- sa inveti tehnici artistice si modalitati de lucru cu diverse materiale;
- sa lucrezi cu artisti si manageri culturali din Bucuresti;
- sa participi la procesul de creatie;
- ca ceea ce faci sa aiba un impact la nivel social;
- sa-ti folosesti entuziasmul, indemanarea, seriozitatea si capacitatile tale extraordinare de comunicare si lucru in echipa, atunci

Trimite pana la 22 iunie un CV si o scurta prezentare a motivelor, intentiilor si asteptarilor tale dela acest voluntariat la irina.abaza@gmail.com . Te rugam sa precizezi zilele si intervalul orar in care esti disponibil si pe care intentionezi sa le dedici proiectului.
Zidul de la Tataia
Aventurile lui MR Urban la Mare este organizat de Asociatia din Pod in cadrul programuluide arta publica si comunitara I love Bucharest, cu sprijinul partenerilor:
 
Primaria Municipiului Constanta, Colegiul National “Mircea cel Batran”, ONG Mare Nostrum, Benjamin Moore, Konica Minolta, Igloo Media, Observator Cultural, RFI Romania, Realitatea.net, Pandora’s, Vox Publica, Modernism, VEIOZAARTE, Decat o Revista, E-reporter.ro, orasulm.eu.
 
Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.


Ne gasesti si pe facebook: www.facebook.com/ilovebucharest.art
 

AVENTURILE LUI MR URBAN LA MARE 

Intervenţiile artistice realizate prin proiectul cultural Aventurile lui MR Urban ş
Aventurile lui MR Urban în Cartier, manifestări ale artei contemporane în relaţie cu spaţiul public şi comunitatea urbană, se completează anul acesta cu Aventurile lui MR Urban la Mare. MR Urban explorează acum perspectivele de turist, pe de o parte, dar şi de locuitor al Constanţei, pe de alta parte.

Lucrările de artă ce vor constitui intervenţia artistică în zona de coasta a oraşului, în zona plajelor Tataia şi Trei Papuci, vor fi realizate pe o suprafaţă de aproape 200 mp, în perioada 2-21 iulie 2012.

Zidul din zona plajelor Tataia şi Trei Papuci va deveni pânza urbană a unei serii de scene realist-comice transpuse în ilustraţii de tip BD şi pictate de artiştii echipei I Love Bucharest împreună cu voluntari (poti sa dai si tu cu pensula), scene ale  unei confruntări comportamentale anuale intre turisti si comunitatea locală.

Inspirată din scene familiare locuitorilor zonei (şi nu numai), scene din viaţa noastră cotidiană comună, lucrarea de intervenţie va fi realizată în tehnici mixte de street art şi pictură. Aceasta va trata probleme generale ale convieţuirii urbane contemporane, frecvente în spaţiul public şi în comunitatea urbană specifică Constanţei pe perioada verii, situaţii cu care se confruntă locuitorul constănţean dar şi turistul aflat în vacanţă.

Cei doi se vor regăsi în ilustrarile artistice ale comportamentelor inadecvate în relatie cu mediul, lipsa de respect faţă de natură, lipsa de maniere civice aleceluilalt’, dar şi în situatii negativ-comportametale induse de propriile atitudini, lipsa de respect sau pasivitate.

Aceste aspecte negative ale convieţuirii urbane vor fi integrate vizual în contextul mai larg al realităţii din zonă, cu al său colorit specific şi cu aspectele sale pozitive, cu avantajele coabitării şi cele ale spaţiului său public.

Oficial, aventurile lui MR Urban au început cu intervenţia artistică dela Universitate, de pe dulapurile buchiniştilor din Bucuresti, au continuat cu seria de filme de animaţie care a rulat la metrou pe monitoare şi cu aventurile sale în cartierul bucureştean Drumul Taberei.

Aventurile lui MR Urban la Mare continuă campania vizuală începută acum 2 ani, care mizează pe rolul artei vizuale în reabilitarea estetică a spaţiilor publice, în dezvoltarea socială şi în schimbarea mentalităţilor (la nivel individual şi de grup).

Proiectul este un apel la bună creştere, la schimbare, este o reflexie a realităţii citadine comune. MR Urban, simbol al orăşeanului obişnuit, reprezintă cetăţeanul din fiecare dintre noi, iar aventurile sale sunt în acelaşi timp aventurile noastre cotidiene şi mostre ale comportamentului nostru comun.

MR Urban este un personaj pe cât de real pe atât de fantastic, la fel ca şi aventurile sale, un personaj creat de fiecare acţiune, atitudine, gând, sentiment, gest, vorbă cu care relaţionăm în interacţiunile noastre specifice din spaţiul oraşului. Echipa I love Bucharest şi invitaţii săi au transpus vizual echilibristica prin oraş a acestui erou contemporan de non-ficţiune.

MR Urban a apărut din dor de bun simţ şi de bucurie, din nevoie de culoare în jur, de respect între noi şi de zâmbete pe feţele oamenilor.

MR Urban este fiecare dintre noi şi noi toţi la un loc, este un personaj de pamflet cu o misiune importantă. Oamenii se identifică deja cu el, se recunosc în aventurile lui, în atitudinile sale (este un erou ambivalent, ca noi toţi, dealtfel, este şi bun şi rău). Urmează punerea în chestiune, îndoiala faţă de “infailibilitatea” propriului comportament şi reaşezarea în relaţiile cu ceilalţi, practicarea respectului, atenţia bunăvoitoare faţă de celălalt, redescoperirea bucuriei convieţuirii, a împărţirii şi fructificării unui spaţiu comun.

Reinventarea estetică a unei zone prin intervenţii artistice de tipul celor realizate în proiectele aventurilor lui MR Urban (si nu numai) aduce cu sine un plus de atractivitate pentru dezvoltarea unei zone din cartier şi reconstruieşte un sentiment de apartenenţă la o identitate de grup.

Aventurile lui MR Urban la Mare este un proiect participativ de artă publică organizat de Asociaţia din Pod în cadrul programului de artă publică şi comunitară I love Bucharest.

Partenerii proiectului sunt:

Primăria Municipiului Constanţa, Colegiul Naţional “Mircea cel Bătran”, ONG Mare Nostrum, Benjamin Moore Paints, Konica Minolta, Igloo Media, Observator Cultural, RFI Romania, Realitatea.net, Pandora’s, vox publica, Modernism, VeiozaArte, Decat o Revistă, e-reporter.ro, orasulm.eu .

Proiectul este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 
 




<< inapoi

Organizatori

Asociatia din pod

Finantator