Arhiva proiecte

proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National

Echipa I Love Bucharest
va invita la conferinta de presa ce va avea loc Joi 8 septembrie in spatele pietei Chilia Veche din Drumul Taberei langa liceul Eugen Lovinescu.


Zidurile liceului “Eugen Lovinescu din zona Piaţa Chilia Veche –” sunt acum pânzele urbane ale unei serii de scene realist-comice transpuse în ilustraţii de tip BD, pictate de artiştii echipei I Love Bucharest împreună cu voluntari (liceeni, studenţi şi locuitori din zonă).
Alaturi de echipa I Love Bucharest au lucrat Nina Bric şi Hana Kovačič, doi artisti din Slovenia si  Michal Cimala, artist vizual din Praga, Cehia  care a realizat o lucrare graffiti.

Lucrarea principală realizată pe zidurile din zona Piaţa Chilia Veche-Liceul “Eugen Lovinescu”, în tehnici mixte de street art şi pictură, redă scene familiare locuitorilor cartierului Drumul Taberei (şi nu numai), scene din viaţa noastră cotidiană comună. Ele tratează probleme generale ale convieţuirii urbane contemporane si probleme specifice zonei.
Aspectele negative ale convieţuirii urbane sunt integrate vizual în contextul mai larg al realităţii din zonă, cu al său colorit specific şi cu aspectele sale bune, cu avantajele coabitării şi cele ale spaţiului său public.
 
Aceasta zonă în care a fost realizată intervenţia artistică (delimitată de Piaţa Chilia Veche şi Liceul “Eugen Lovinescu”) este acum practic complet reinventată vizual, iar această “înfrumuseţare a vieţii”, acestliftingestetic are urmări şi la nivel social şi economic.
Reinventarea estetică aduce cu sine un plus de atractivitate pentru cartier şi reconstruieşte un sentiment de apartenenţă la o identitate de grup (mijlocită de identitatea vizuală creată).

vezi prin ce aventuri a trecut MR Urban anul trecut!


Folosind artele vizuale ca mijloc de expresie, Aventurile lui MR Urban in Cartier propune o modalitate culturala de reabilitare a unei zone specifice cartierului bucurestean si faciliteaza comunicarea intre membrii comunitatii. Aventurile lui MR Urban in Cartier continua campania vizuala dedicata schimbarii comportamentului civic al cetateanului din Bucuresti, inceputa anul trecut.  
Dupa ilustratiile de tip banda desenata realizate pe dulapurile buchinistilor dela Universitate si animatiile video rulate la metrou anul trecut, in aceste doua saptamani artistii s-au concentrat pe tehnici specifice de street art, pe care le aplica pe o suprafata de cca 184 mp. In descrierea vizuala a unei noi serii de ilustraţii de tip bandă desenată si scene inspirate din experienta noastra comuna, artistii au fost asistati si ajutati de voluntari – studenti, elevi, locuitori ai cartierului.Zona de interventie artistica este delimitata de spatiul de tip buzunar urban din cartierul Drumul Taberei, in imediata vecinatate a Pietei Chilia Veche si a Liceului si Parcului „Eugen Lovinescu”.

Aventurile lui MR Urban in Cartier au fost narate vizual pe baza problemelor comune semnalizate de locuitorii, trecatorii si liceenii din zona, intr-o formula artistica elaborata astfel incat acest dialog sa contribuie la procesul de schimbare pozitiva a mentalitatilor si comportamentelor de civilizare urbana.

Aventurile lui MR Urban este un apel la buna crestere, la respect, toleranta si schimbare de mentalitati, prin reflectarea unei realitati citadine comune.
MR Urban este fiecare dintre noi, iar aventurile sale sunt in acelasi timp intamplari cotidiene ale noastre si mostre ale comportamentului nostru comun. Aventurile sale sunt intamplari din experienta noastra urbana comuna, iar anul acesta se concentreaza pe problemele specifice cartierelor.

Proiectul este organizat de Asociatia din Pod in cadrul programului de arta publica si comunitara I love Bucharest, cu sprijinul partenerilor:


Administratia Pietelor Sectorului 6, Liceul “Eugen Lovinescu”, Centrul Ceh, Famul Stuart din Slovenia, Fundatia MORA, Benjamin Moore Paints, Konica Minolta, AD Garage, Igloo Media, Observator Cultural, Romania Libera, RFI Romania, Casa Mea, Caminul, Realitatea.net, Pandora’s, vox publica, Modernism, VeiozaArte, Decat o Revista, metropotam.ro.

Asociaţia din Pod mulţumeşte tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect - artişti, coordonatori, voluntari, locuitorilor zonei pentru primirea caldă, suportul necondiţionat şi iniţiativa participării şi partenerilor săi pentru încredere şi sprijin.<< inapoi


Organizatori

Asociatia din Pod

Finantator