Arhiva proiecte

Crezi că ţi se-ntâmplă numai ţie? Eşti doar victimă sau uneori devii călău? Îl respecţi pe celălalt necondiţionat sau agresivitatea e uneori mai la-ndemână? Îţi pasă de cei din jurul tău sau bunăvoinţa este doar ceea ce ceri tu de la ceilalţi?

Descopera Aventurile lui MR Urban

ilustrate de artişti pe dulapurile anticarilor de la Universitate si animate pe monitoarele din staţiile de metrou bucureştene
proiect finantat de Administraţia Fondului Cultural
Naţional

 

MR Urban, personajul imaginat de echipa I love Bucharest ca simbol al bucuresteanului obisnuit, continua echilibristica sa cotidiana in animatii video difuzate pe monitoarele din statiile de metrou in perioada 15 octombrie -15 noiembrie.

Scenele realist-comice din viata cotidiana a acestui personaj sunt acum animate, continuand un scenariu urban cotidian comun, aventuri prin care am trecut, care ni s-au intamplat sau pe care le-am creat fiecare dintre noi.

Proiectul a inceput cu o serie de ilustratii de tip banda desenata, pe care artistii le-au pictat pe dulapurile vanzatorilor de carte veche de la Universitatea din Bucuresti.


Cele 22 de dulapuri de pe Bdul Regina Elisabeta au devenit suportul unei serii de scene realist-comice din viata cotidiana a acestui personaj imaginar, simbol al bucuresteanului obisnuit. MR Urban este fiecare dintre noi, iar aventurile sale sunt in acelasi timp aventurile noastre cotidiene si mostre ale comportamentului nostru comun.

Proiect din cadrul programului de arta publica I love Bucharest, Aventurile lui MR Urban este organizat de Asociatia din Pod cu sprijinul Fundatiei MORA, Universitatea din Bucuresti, Asociatia “Cartea Veche”, Benjamin Moore Paints, Monopoly Media, TimeOut Bucuresti, Business Magazin, One, Gandul si Ziarul Financiar Dupa Afaceri. Proiectul este finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Interventia artistica in situ pe care au realizat-o in aceste saptamani artistii I love Bucharest la Universitate reprezinta o prima etapa a Aventurilor lui MR Urban, care se continua cu o serie de animatii video ce ruleaza in 15octombrie-noiembrie in statiile de metrou din Bucuresti.

Folosind artele vizuale ca mijloc de expresie, Aventurile lui MR Urban sunt un apel la buna crestere, la schimbare, o reflexie a realitatii citadine comune dedicata schimbarii comportamentului civic al cetateanului din Romania si in special din Bucuresti.

Proiectul s-a nascut plecand de la chiar dorinta si nevoia cetateanului de schimbare in ceea ce priveste comportamentul sau civic, in relatiile sale cu celalalt, cu con-cetatenii sai.
Frecvente in spatiul public si in comunitatea urbana bucuresteana, lipsa de respect fata de cei din jur, agresivitatea verbala, agresivitatea in trafic, vulgaritatea excesiva, lipsa de intelegere, de toleranta si bunavointa, indiferenta fata de cei din jur, nepasarea, tristetea oamenilor pe strada, lipsa de solidaritate, mitocania, lipsa de toleranta sunt cateva dintre problemele recunoscute de majoritatea cetatenilor nostri urbani, cu varste, pregatiri si statuturi sociale dintre cele mai diferite.<< inapoi


Organizatori

Asociatia din Pod

Sustinatori