Arhiva proiecte

I LOVE BUCHAREST va invitasa vizionati prima interventie artistica in spatiul unui spital din capitala
ANIMA SANA – arta pentru trup, minte si suflet


Miercuri, 14 noiembrie 2012, ora 12, in sala de asteptare a Policlinicii “Alfred Rusescu”a fost vernisata prima interventie artistica intr-un spital din capitala, realizata de echipa I love Bucharest prin proiectul ANIMA SANA – o introducere artistica in realitatea fizica a corpului uman, o poveste spusa cu imaginatie jucausa si creativitate de o echipa de 8 artisti.


Adresa: Bulevardul Lacul Tei nr. 120, intrarea in policlinica este pe strada Berechet.

Lucrarile sunt realizate de artistii: Irina Abaza, Marilena Burcea, Oana Buzoianu, Mihaela Ciustea, Aneli Munteanu, Mara Patriche, Gabriela Rusu si Cristina Taras, care in ultimele luni au creat peste 14 lucrari de arta inspirate de specificul spatiului de interventie. Lucrarile recompun lumea corpului uman in forme amuzante, colorate, decorative si educative, dedicate in special copiilor. Includerea artei intr-un spatiu public de sanatate contribuie la procesul de vindecare, la infrumusetarea spatiului si ameliorarea atmosferei, la crearea unui cadru relaxant, primitor si la ameliorarea relatiilor dintre specialisti si pacienti. ANIMA SANA educa mintea, bucura spiritul si contribuie la insanatosirea trupului.

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National
, ANIMA SANA 2012 este organizat de Asociatia din Pod in cadrul programului I love Bucharest, cu sprijinul partenerilor: IOMC “Alfred Rusescu”, Asociatia “Gaspar, Baltasar & Melchior”, Konica Minolta, INBOX DESIGN, BeWhere!, modernism.ro, IGLOO Media, orasulm.eu, Art Act Magazine, Money Express, RFI Romania, qbebe.ro, proKid.ro.

Efectele pozitive ale artei in sanatatea si tratamentul corpului sunt de multa vreme cunoscute, iar relatia dintre arta si sanatate este recunoscuta si sprijnita prin politici si fonduri publice la nivel national in tari din lumea intreaga.<< inapoi


Finantator