Cursuri de arta

Centrul de Artă MORA desfășoară pe tot parcursul anului un program educațional care constă în cursuri de artă pentru copii și adulți, ateliere de pregătire pentru admiterea în licee și universități de artă, teambuilding-uri și cursuri corporate.

CURSURI DE ARTA PENTRU COPII (5-11 ANI)

Profesor: Irina Abaza
Perioada: pe tot parcursul anului şcolar

Frecventa: 2 ore /sedinţă

Program: Sâmbăta între 10:00 si 12:00

 

Înscrieri la adresa de e:mail centruldeartamora@gmail.com

sau la tel: 0724 015 905

Va asteptam la cursurile de arta pentru copii tinute in spatiul Centrului de arta MORA, in fiecare sambata intre orele 10:00 – 12:00, exceptand perioada vacantelor .

Ii intampinam pe Cei Mici cu multa voie buna si surprize de tot felul. Cursurile noastre de arta le vor dezvalui o lume in care imaginatia joaca un rol important, in care simturile le vor fi stimulate iar joaca va fi pe primul loc. Ascultam muzica si pictam pe ritmurile ei, pipaim obiecte si ne este mai usor sa intelegem forme curbe, ascutite, aspre, moi, povestim despre animale fantastice si despre ce am visat azi-noapte, privim scoici, frunze , crabi, pietricele si ne imaginam universuri nebanuite, pictam si coloram pe diverse materiale, modelam, decupam, lipim, cream obiecte si personaje.

Prin joaca copiii afla lucruri despre linie, constructie,compozitie si culori iar in timp vor stapani notiuni si tehnici de baza ale desenului si picturii.
Profesorii nostri fac pentru cei mici ca aceste notiuni sa fie cat mai accesibile si cat mai usor de asimilat .

Prin intermediul acestor cursuri, copii se iniţiază şi aprofundează noţiuni fundamentale ale artelor plastice precum proporţii şi linie, valoraţie şi ton, formă şi culoare, amestec de culori sau pensulaţie. Atelierele abordează subiecte şi teme complexe (compoziţie, natură statică, peisaj etc) ce sunt adaptate categoriei lor de vârstă. Prin programul educaţional pe care vi-l propune, Centrul de Artă MORA vine în întâmpinarea părinţilor care conştientizează că sistemul de învăţământ românesc nu include şi acest tip de educaţie foarte important pentru formarea viitorului adult. La noi se învaţă, se discută, se dezbat viziuni diferite despre lume şi despre oameni

Cursuri de artă pentru adulți
Curs individualizat de desen şi pictură

Profesor: Mara Patriche
Perioada: pe tot parcursul anului

Frecventa: 1 sau 2 şedinţe pe săptămână

Program: În timpul săptămânii

Pret: 120 lei / şedinţă - materialele nu sunt incluse 

Înscrierile se fac în scris la adresa de
e-mail: centruldeartamora@gmail.com

sau la tel: 0736890051 

Vrei să înveți să desenezi? Poți începe fără să ai nicio cunoștință în domeniul artei sau îți poți dezvolta anumite abilități artistice. La MORA, profesorul se adaptează cerințelor și nivelului tău. În plus o să-ți placă spațiul galeriei MORA unde vei fi înconjurat de lucrări de artă.

Vei dobândi noțiuni de bază în desen, culoare și compoziție: studiul proporțiilor, așezarea în pagină, construcție și valorație. 
Printre lucrurile serioase 
  vei fi încurajat  să te exprimi  liber , să te joci cu imaginația și să încalci toate regulile pe care le-ai învățat de la noi.  
Vom discuta despre artiști celebri , despre modul lor de lucru  și despre viețile lor tumultoase – adevarate surse de inspitrație pe drumul creației artistice personale.

O ședință poate dura între 2 si 3 ore.Curs de design de bijuterie contemporana

idee - concept - proces tehnologic
Profesor: ADINA CIORAN

Perioada: Programul este flexibil

Frecventa: 2 ore/ședință

Program: Se discută cu profesorul

Pret: 600 lei / 6 şedinţe - materialele sunt incluse în preţ

Acest curs este structurat astfel încât participanții să construiască un proiect de bijuterie din faza de idee la concept și proces tehnologic.

Modulul I – Vom aborda noțiuni tehnice de prelucrare a metalelor : sudură, laminare, formare cupole etc. Fiecare ședință va conține un exercițiu de creație intuitivă conceput pentru a veni în sprijinul regăsirii stilului personal.

Modulul II – Vom aborda tehnologii avansate în prelucrarea metalelor , tehnica repousse, texturi și culori pe metal, patină , integrarea materialelor neconvenționale în designul de bijuterie.

Bijuteria este un accesoriu care te reprezintă social, dar te insoțeste și în spațiul intim. Design-ul de bijuterie poate fi descris și ca un proces intelectual și ca unul intuitiv (ambele posibile să activeze simultan) în care intenționalitatea planificată sau imaginea mentală guvernează maniera în care materialele sunt folosite și aranjate într-o relație de forme și suprafete ca să formeze un obiect integrat. Rapiditatea cu care design-ul se schimbă, reflectând schimbarea socială continuă, este indiscutabilă. Orice simplu concept tehnologic, de exemplu îndoirea, poate fi folosit ca bază pentru dezvoltarea unui design intreg. Pentru că fiecare individ posedă un potențial înnăscut de creativitate și are abilități naturale care pot fi dezvoltate, vă invit să parcurgem împreună acest traseu conceptual.

Pregătire pentru admiterea
în Licee şi universităţi de Artă

Centrul are în oferta sa şedinţe de pregătire pentru admiterea în licee şi universităţi de artă. Se urmaresc dobândirea și fixarea noțiunilor de bază în desen, culoare și compoziție. Se pune accentul pe studiul proporțiilor, asezarea în pagină, construcție și valorație, respectiv compoziția în culoare, și pregătirea mapei de lucru.Profesor

Pregătire pentru admiterea în licee de artă
Profesor Cristina Taraş
Ateliere de desen şi pictură

Pregătire pentru admiterea în universităţi de arte
Profesor Mara Patriche
Desen, pictură, pregătire mapă


Inscrieri

Înscrierile se fac în scris la adresa de
e-mail: centruldeartamora@gmail.com
sau la tel: 0723 310 911/ 0736890051


Teambuilding-uri/cursuri de artă corporate

Centrul de Artă MORA va propune o serie de ateliere de artă teambuilding personalizate pentru angajații, managerii și clienții companiei dvs. Temele pentru workshop-uri pot fi ajustate în funcție de destinația pe care o vor avea: relaxare, îmbunătățirea comunicării în echipă, dezvoltarea creativității în jurul țintei business-ului companiei.

Oferta Centrului de Artă MORA conține două tipuri de ateliere de creație diferite prin structură si frecvență :
– TEAMBUILDING WORKSHOPS
– “LEARNING ABOUT ART“ programme for corporate

Arta este o forță în transformarea la nivel individual și la nivel de organizație, un instrument inovativ de business care oferă soluții pentru probleme sau provocări specifice companiilor, dezvoltă aptiudini şi calităţi de adaptabilitate, intuiţie, improvizaţie, care se suprapun noţiunilor tehnice specifice managementului modern şi creează noi valori şi noi paradigme , întampină necesitatea inovaţiei şi flexibilităţii organizaţiei „facing the new challenges of today’s“.

Profesori

Profesorii sunt artişti, manageri culturali, personalităţi active în viaţa culturală românească, cu experienţă pedagogică în educaţia nonformală.

Înscrieri

Vă puteți înscrie oricând în timpul anului la toate cursurile noastre

Vă recomandăm să vă înscrieți la newsletter pentru a primi informații despre cursurile noastre.

Se poate organiza un curs la cerere în cazul grupurilor de minim 4 persoane.

Pentru teambuilding-uri vă rugăm să ne contactați pentru a stabili o întâlnire.

Înscrierile (în limita locurilor disponibile) se fac în scris la adresa de
e-mail:   centruldeartamora@gmail.com

înscrieri adulţi:0736 890 051; înscrieri copii:0723 310 911

Centrul de artă MORA activează într-un spaţiu plurivalent, incluzând un spaţiu expoziţional– Galeria MORA, atelier de creaţie (pentru rezidenţe artistice şi realizare lucrări de artă în diverse proiecte artistice indoor şi outdoor), spaţiu pentru activităţi educaţionale (ateliere şi cursuri de artă, training şi formare profesională - longlife learning), dialog (prezentări, informare, consiliere profesională), promovare şi susţinere profesională (prezentare lucrări şi produse de artă, activităţi de voluntariat şi internship).

-- 

Centrul de Arta MORA
Regina Elisabeta nr.30, parter
(5 minute de mers pe jos de la Universitate sau Cismigiu)

Adresa

Regina Elisabeta nr.30, Bucuresti

Inscrieri

Inscrieri copii
0723 310 911
Inscrieri adulti
0736 890 051
e:mail
centruldeartamora@gmail.com